Višně jsou lehce kyselejší, než klasické třešně, ale se sladkým tvarohem a makovými palačinkami bude chuť dokonalé vyvážená a vy ochutnáte svěží letní dezert.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
250 g | tučného tvarohu |
200 g | hladké mouky |
400 g | višní |
100 g | mletého máku |
500 ml | mléka na palačinky |
100 ml | mléka do tvarohu |
2 ks | vejce |
špetka soli |
Postup:
- Z celých vajec, mléka, máku, mouky a soli umíchejte řídké těsto a dejte odpočívat asi na 15 minut do lednice.
- Poté těsto nabírejte naběračkou a smažte na rozpáleném oleji z obou stran.
- Makové palačinky ozdobte tvarohem, který jste si smíchali s mlékem a moučkovým cukrem.
- Vše nakonec dozdobte vypeckovanými višněmi a moučkovým cukrem.
Palačinky můžete lehce posypat sušenou levandulí nebo hoblinkami čokolády.
Poznámka:Pro makové recepty používejte čerstvý kvalitní mák, nejlépe takový, který je označen Českou cechovní normou. Více informací o naší české tradiční plodině a další makové recepty najdete na www.nasmodrymak.cz