REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makové kytičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené makové těsto ve tvaru kytiček, slepené rybízovou marmeládou.


Ingredience:
750 ghladké mouky
250 gmásla
250 gmoučkového cukru
100 gmáku
2 lžícemléka
3 ksžloutků
rybízová marmeláda na slepení
mouka na pomoučení válu

Postup:

1. Do prosáté hladké mouky rozdrobíme máslo, přidáme moučkový cukr, mák, žloutky, mléka a vypracujeme hladké těsto
2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme nejméně na 30 minut do chladu
3. Na moukou poprášeném vále z těsta vyválíme plát silný 2 – 3 mm, vykrájíme z něho kytičky, do poloviny vypíchneme ve středu malé kolečko
4. Rozložíme na plech vyloženým pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut
5. Upečené kytičky bez středu potřeme vrstvou rybízové marmelády a přiklopíme kytičkou s vykrojeným středem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy