Vánoční cukroví s výraznou chutí po máku. Pokud ho necháme alespoň týden odležet, bude skvělé!
Ingredience:
200 g | hladké mouky |
150 g | másla |
90 g | mletého máku |
50 g | moučkového cukru |
1 ks | žloutku |
mouka na pomoučení válu | |
pečící papír na vyložení plechu |
Postup:
1. Mouku s cukrem prosejeme
2. Dále přidáme mletý mák, žloutek a změklé máslo, vypracujeme hladké těsto, které necháme na 1 hodinu v lednici odpočinout
3. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenkou placku a vykrajujeme z něj formičkami různé tvary
4. Makové cukroví pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova, necelých 10 minut
5. Upečené cukroví servírujeme jen pocukrované moučkovým cukrem, případně ho můžeme slepit marmeládou a ozdobit čokoládovou polevou
6. Cukroví necháme asi týden uležet.