REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makarony se šunkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené makarony servírované přelité smetanovou omáčkou s vložkou kostiček šunky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
375 gmakaronů
300 gmraženého hrášku
200 gvařené šunky vcelku
62,5 gtaveného bylinkového sýra (jeden trojhránek)
40 gmásle nebo rostlinného tuku
30 ghladké mouky
1/4 lvývaru
200 mlsmetany ke šlehání
1 svazekčerstvé petrželky
1 svazekčerstvé pažitky
1 lžíceoleje
1 ksvelké cibule
sladká mletá paprika
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme a spolu se šunkou nakrájíme na kostičky
2. Makarony vaříme 10 až 15 minut ve větším množství osolené vody, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
3. Cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme šunku, krátce ji opečeme a vyjmeme
4. Moku zpěníme na horkém oleji dohněda, zředíme vývarem a smetanou a necháme asi 5 minut povařit, ochutíme solí, pepřem a sladkou mletou paprikou
5. Přidáme hrášek a vmícháme šunkovou směs
6. Operme bylinky a potom je nasekáme na jemno, petrželku vmícháme do omáčky spolu s taveným sýrem, pažitkou ozdobíme až hotový pokrm
7. Stroužek česneku přepůlíme a vytřeme jím předehřátou mísu, na ní upravíme šunkovou směs s makarony a přelijeme trochou omáčky (zbytek omáčky můžeme podávat zvlášť).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy