REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lyonské estragonové kuře s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete zprudka orestované na rozpáleném oleji, podušené v estragonovém octu spolu s rajčaty a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 ksmenšího kuřete
200 mlestragonového octa
1 kgrajčat
15 ghladké mouoky
15 gmásla
čerstvý estragon
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné, pod studenou tekoucí vodou opláchnuté kuře necháme důkladně okapat, pak ho naporcujeme na osminky, maso osolíme a okořeníme pepřem
2. Porce kuřete opečeme na rozpáleném oleji dozlatova
3. Přilijeme 100 ml estragonového octa a zvolna dusíme, za občasného obracení, 20 minut, pak maso vyjmeme a uchováme v teple
4. Omytá rajčata na horní části nakrojíme do kříže, spaříme je v horké vodě a po 1-2 minutách je zprudka zchladíme ve studené vodě, blanšírovaná rajčata oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme semen
5. Povolené máslo smícháme s moukou a rozšleháme ve svařených 100 ml estragonového octa, vlijeme do šťávy z výpeku, přidáme rajčata, porce kuřete a vše povaříme 10-15 minut
5. Pokrm dle chuti osolíme a okořeníme pepřem, jednotlivé porce podáváme posypené čerstvým estragonem.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme dušenou rýži.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy