Pečená jehněčí kýta servírovaná s česnekovým pyré.
Ingredience:
Rozpis na 6-8 porcí | |
1 ks | jehněčí kýty |
12 ks | plátků ančoviček |
500 g | česneku |
175 ml | bujónu |
voda |
Postup:
1. Jehněčí kýtu našpikujeme stroužky česneku a plátky ančoviček, které si předem nakrájíme na malé kousky 2. Plátky ančoviček také položíme napříč přes maso (v průběhu pečení se roztečou kolem masa a vytvoří stejný efekt, jako bychom maso připravovali na rožni)
3. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 230 °C a pečeme 20 minut, potom snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut
4. V průběhu pečení si připravíme zbytek česneku, který oloupeme a spaříme vařící vodou, téměř uvařené stroužky česneku ochladíme ve studené vodě, pak dobře osušíme
5. V hrnci rozehřejeme bujón, vypečenou šťávu z masa a česnek, necháme vyvařit část vody, vyrobíme tak pyré
6. Pečené maso s pyré podáváme teplé.