REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

La Gasconnade

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená jehněčí kýta servírovaná s česnekovým pyré.


Ingredience:
Rozpis na 6-8 porcí
1 ksjehněčí kýty
12 ksplátků ančoviček
500 gčesneku
175 mlbujónu
voda

Postup:

1. Jehněčí kýtu našpikujeme stroužky česneku a plátky ančoviček, které si předem nakrájíme na malé kousky 2. Plátky ančoviček také položíme napříč přes maso (v průběhu pečení se roztečou kolem masa a vytvoří stejný efekt, jako bychom maso připravovali na rožni)
3. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 230 °C a pečeme 20 minut, potom snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 15 minut
4. V průběhu pečení si připravíme zbytek česneku, který oloupeme a spaříme vařící vodou, téměř uvařené stroužky česneku ochladíme ve studené vodě, pak dobře osušíme
5. V hrnci rozehřejeme bujón, vypečenou šťávu z masa a česnek, necháme vyvařit část vody, vyrobíme tak pyré
6. Pečené maso s pyré podáváme teplé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy