REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lotrinský koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto potřené směsí ze slaniny, šunky a pórku, polité rozšlehanými vejci se smetanou, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
250 gšunky
100-150 gstrouhaného sýra
1 baleníplátkové slaniny
1 kelímeksmetany
1 lžícemásla
2-3 ksvajec
1 kspórku
sůl

Postup:

1. Listové těsto rozválené do obdélníkové velikosti plechu dáme na plech vyložený pečicím papírem a po celé délce ho propícháme vidličkou
2. Slaninu nakrájenou na kousky na sucho v pánvi vyškvaříme, pak přidáme na nudličky nakrájenou šunku, na drobno nakrájený pórek (podle potřeby i lžíci másla) a opečeme 3. Připravenou směs rozložíme na těsto, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně se solí
4. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 35 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy