REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masový koláč v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Libové mleté maso promíchané s vejci, strouhankou a křenem, dochucené kořením, upečené v alobalu ve tvaru koláče.


Ingredience:
600 glibového mletého masa
3 ksvejce
2 lžíceoleje
nastrouhaný křen
nasekaná petrželka
nasekaná pažitka
pepř
sůl
alobal

Postup:

1. Mleté maso smícháme se solí, pepřem, nejlépe čerstvě nastrouhaným křenem, nasekanou petrželkou a pažitkou
2. Přidáme vejce a tolik strouhanky, aby se těsto dobře formovalo
3. Dvojitý větší kus alobalu potřeme olejem a vytvarujeme na něj plát těsta
4. Alobal dobře uzavřeme a koláč pečeme po obou stranách 12-13 minut.

Doporučení:

K takto připraveným koláčkům můžeme podávat topinky s česnekem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy