REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvový koláč s goudou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný koláč z tvarohového těsta potřený náplní ze sýru, zakysané smetany, vajec a karotky, upečený dozlatova.


Ingredience:
180 gpolohrubé mouky
120 gpolotučného tvarohu
120 gmásla
1 lžičkukypřicího prášku do pečiva
1 ksvejce
sůl
Na náplň:
200 gstrouhané goudy
100 gzakysané smetany
4 kskarotky
2 ksvajec
muškátový oříšek
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Na pracovní desku prosejeme polohrubou moukuj s práškem do pečiva a solí
2. Přidáme kousky změklého másla, polotučný tvaroh, vejce a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu odpočinout
3. Pak těsto rozválíme na plát a přendáme do koláčové formy vyložené pečicím papírem
4. Na jemno nastrouhanou goudu promícháme se zakysanou smetanou, uvařenou, na jemno nastrouhanou mrkví, rozšlehanými vejci a dochutíme solí, pepřem i špetkou nastrouhaného muškátového oříšku
5. Připravenou směs rozetřeme na těsto, ihned vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 35 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy