REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos v pomerančové marinádě, restovaná zelenina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaný filet chlazeného lososa zprudka opečený na pánvi na olivovém oleji a másle, servírovaný se směsí orestované zeleniny a opečenou bagetou, nebo bulgurem, kuskusem …


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
250 gfiletu z lososa
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
čerstvě vymačkaná šťáva z 1/2 pomeranče
mletý citronový pepř
hrubozrnná sůl
Na zeleninu:
2 ksmenší mrkve
2 ksčervené cibule
1 ksmalá pevná cuketa
2 lžícebalzamikového octa
2 lžíceolivového oleje
1 lžícetřtinové cukru
šťáva z 1/2 ks pomeranče
sůl dle potřeby

Postup:

1. Filet zbavíme kůže (kdo chce, ponechá), posypeme citronovým pepřem, dáme do misky a zalijeme pomerančovou šťávou, v chladu marinujeme minimálně 1 hodinu
2. V pánvi rozpálíme olej i máslo
3. Lososa vyjmeme z marinády, řádně papírovou utěrkou osušíme, osolíme (nešetříme) a vložíme do pánve
4. Z obou stran opékáme celkem 10 minut
5. Podáváme s orestovanou zeleninou a případně opečenými plátky toustového chleba nebo bagety, bulgurem, kuskusem …

Příprava zeleniny:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky, neoloupanou cuketu na půlkolečka, oškrábanou mrken na nudličky
2. V pánvi rozpálíme olej, přihodíme mrkev, cibuli, vsypeme cukr, trochu osolíme a 7 minut vše zprudka restujeme
3. Pak přidáme cuketu a restujeme dalších 5 minut
4. Nakonec přidáme pomerančovou šťávu, balzamikový ocet a necháme chvilku probublat, doladíme chutě.

Doporučení:

Můžeme zakápnout balzamikovým kréme dle vlastního výběru. Vhodnou přílohou je bulgur, kuskus, opečené plátky toustového chleba nebo bagety … tady je quinoa s konopným semínkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy