REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos v anglické slanině s fazolkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odleželé porce lososa obalené v anglické slanině a pak i v klasickém trojobalu, usmažené dozlatova, servírované s povařenými fazolkami dochucenými orestovanou slaninou a cibulí.


Ingredience:
500 gplátky lososa
300 gčerstvých fazolek
200 ganglické slaniny
1 kscibule
citronová šťáva
voda
pepř
olej
sůl
Na obalení:
strouhanka, hladká mouka a vejce

Postup:

1. Porce lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou, necháme 1 hodinu odležet
2. Maso osušíme utěrkou a obalíme plátky anglické slaniny, z boku připíchneme párátky
3. Ve slanině obalené porce lososa ještě obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaných a mírně osolených vejcích a strouhance
4. Smažíme dozlatova na oleji ze všech stran
5. Jednotlivé porce lososa servírujeme společně s fazolkami opečenými spolu se slaninou a cibulí a například vařenými brambory.

Příprava fazolek:
1. Fazolky omyjeme, zařízneme konce a povaříme v osolené vodě
2. Když jsou měkké, vodu slijeme a necháme okapat
3. Nakonec fazolky opečeme na cibuli spolu s anglickou slaninou pokrájenou na kostičky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy