REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos na smetanových bramborách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky brambor s opečeným pórkem, petrželkou a lososem přelité smetanou, v troubě zapečené.


Ingredience:
800 gbrambor
800 gfiletu z lososa
300 mlsmetany
1 lžícemásla
2 kssnítků zelené petrželky
1 kspórku
máslo na vymazání mísy
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory dobře omyjeme a uvaříme i se slupkou v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Pórek řádně očištěný a nakrájený na kolečka osmahneme na rozehřátém másle
3. Lososový filet opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a zlehka osolíme
4. Do zapékací mísy vymazané máslem naskládáme pórek i brambory, osolíme, opepříme, povrch posypeme na drobno nasekanou petrželkou a poklademe plátky lososa
5. Vše přelijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme přibližně 25 minut a ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy