Plátky brambor s opečeným pórkem, petrželkou a lososem přelité smetanou, v troubě zapečené.
Ingredience:
800 g | brambor |
800 g | filetu z lososa |
300 ml | smetany |
1 lžíce | másla |
2 ks | snítků zelené petrželky |
1 ks | pórku |
máslo na vymazání mísy | |
mletý bílý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory dobře omyjeme a uvaříme i se slupkou v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Pórek řádně očištěný a nakrájený na kolečka osmahneme na rozehřátém másle
3. Lososový filet opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky a zlehka osolíme
4. Do zapékací mísy vymazané máslem naskládáme pórek i brambory, osolíme, opepříme, povrch posypeme na drobno nasekanou petrželkou a poklademe plátky lososa
5. Vše přelijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a zapečeme přibližně 25 minut a ihned servírujeme.