Filety z lososa upečené spolu s předvařenými bramborami, paprikou, marinádou a hráškem.
Ingredience:
4 ks | filátek z lososa |
2 ks | barevné papriky |
750 g | malých brambor + voda |
250 g | cukrového nebo mraženého hrášku |
2 lžíce | olivového oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžičky | tekutého medu |
1 lžíce | kremžské hořčice |
šťáva z 1 malého pomeranče |
Postup:
1. V misce prošleháme kremžskou hořčici s pomerančovou šťávou a tekutým medem
2. Dobře očištěné malé brambory povaříme asi 10 minut, scedíme a dáme do pekáčku
3. V připravené marinádě několikrát otočíme plátky lososa, aby byly stejnoměrně pokryté
4. Do pekáčku k bramborám dáme očištěné na proužky nakrájené papriky, hrášek, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vše promícháme
5. Na vrch položíme plátky lososa, zalijeme marinádou, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 20-25 minut.