REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Losos na hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z lososa upečené spolu s předvařenými bramborami, paprikou, marinádou a hráškem.


Ingredience:
4 ksfilátek z lososa
2 ksbarevné papriky
750 gmalých brambor + voda
250 gcukrového nebo mraženého hrášku
2 lžíceolivového oleje
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
2 lžičkytekutého medu
1 lžícekremžské hořčice
šťáva z 1 malého pomeranče

Postup:

1. V misce prošleháme kremžskou hořčici s pomerančovou šťávou a tekutým medem
2. Dobře očištěné malé brambory povaříme asi 10 minut, scedíme a dáme do pekáčku
3. V připravené marinádě několikrát otočíme plátky lososa, aby byly stejnoměrně pokryté
4. Do pekáčku k bramborám dáme očištěné na proužky nakrájené papriky, hrášek, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vše promícháme
5. Na vrch položíme plátky lososa, zalijeme marinádou, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 20-25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy