REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lipan plněný tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochuceným tvarohem naplnění lipani, upečení v troubě dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4-8 kslipanů (asi 800 g)
3 kscibule
100 gtvarohu
60 gmásla
50 mlsladké smetany
citronová šťáva
strouhanka
petrželka
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou a nasekanou cibuli, pažitku a petrželku smícháme s tvarohem a smetanou, směs okořeníme a důkladně promícháme
2. Lipany naplníme připravenou nádivkou a vložíme je do máslem vymazaného pekáčku, zbylou nádivkou ještě ryby obložíme
3. Pokrm pokapeme citronovou šťávou a posypeme strouhankou
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy