REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lipan na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené a pepřem okořeněné ryby (lipani nebo pstruzi), obložené moučným máslem, upečené v troubě na plátcích slaniny.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kslipanů (pstruhů)
1 kscibule
1 ksbobkového listu
100 gslaniny
65 gmásla
15 ghladké mouky
strouhanka
pepř
sůl
alobal na máslo

Postup:

1. Na dno pánve vyskládáme plátky slaniny, kolečka cibule a nadrcený bobkový list
2. Přidáme vykuchané, oprané a důkladně okapané ryby, osolené a okořeněné pepřem
3. Maso poklademe lupínky moučného másla
4. Vše posypeme jemnou strouhankou a pokryjeme plátky slaniny
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Příprava moučného másla:
Změklé máslo promícháme s hladkou moukou, hmotu vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy