REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lipani na sardeli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lipani potření sardelovou pastou, opečení na oleji, nakonec chvíli povaření, servírovaní se šťávou zjemněnou máslem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4-8 kslipanů (asi 800 g)
50 gsardelové pasty
40 goleje
20 gmásla
hladká mouka
petrželka
sůl

Postup:

1. Ryby připravené ke kuchyňské úpravě potřeme sardelovou pastou, osolíme a poprášíme moukou
2. Opečeme je zvolna v rozehřátém oleji po obou stranách, pak ryby mírně podlijeme vodou, převaříme a šťávu zjemníme máslem
3. Upečené lipany na talířích přeléváme sardelovou šťávou a sypeme sekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy