REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lín se žampionovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčkou připravenou podle tohoto receptu můžete přelít jakoukoliv rybu upečenou na másle. V našem receptu jsme použili lína.


Ingredience:
600 glína
200 gžampionů
1 dlbílého vína
4 lžícesmetany
2 lžícestrouhaného sýru
1 lžícehladké mouky
citronová šťáva
máslo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Lína vykucháme, naporcujeme, osolíme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 1 hodinu odležet
2. Porce ryby osušíme a opečeme zprudka na pánvi, z obou stran, na másle
3. Máslo v pánvi zaprášíme moukou přilijeme víno, přidáme strouhaný sýr, smetanu a krátce povaříme 4. Nakonec do omáčky přidáme na plátky nakrájené žampiony, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí a krátce podusíme
5. Porce ryby na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy