REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lipan na grilu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osolené a opepřené ryby potřené olejem, obalené ve strouhance, grilované na roštu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4-8 kslipanů (asi 800 g)
60 goleje
40 gmásla
strouhanka
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné, pod tekoucí vodou oprané ryby osušíme papírovým ubrouskem
2. Z venku i zevnitř lipany osolíme, okořeníme pepřem a potřeme olejem
3. Nakonec ryby obalíme v jemné strouhance a dáme péci na dobře rozpálený gril nebo je napícháme na jehly a pečeme nejdříve břichem dolů
4. Před podáváním opečené lipany potřeme povoleným máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy