REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecká srdce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená srdce z lineckého těsta slepovaná džemem a sypaná moučkovým cukrem.


Ingredience:
210 ghladké mouky
140 gmásla
70 gmoučkového cukru
2 ksžloutků
špetka kypřicího prášku do pečiva
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
špetka soli
mouka na pomoučení
Na dohotovení:
rybízový džem na potření
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, špetku soli, na jemno nastrouhanou kůru z pomeranče a promícháme
2. Pak přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, žloutky a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odpočinout
3. Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát tenký 2 mm, vykrájíme z něho srdce, polovinu s malým srdíčkovým otvorem uprostřed, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě při 170 °C pečeme dorůžova (asi 5 minut), necháme vychladnout
4. Potom slepujeme po dvou k sobě rybízovým džemem, vždy jedno plné srdce a jedno s otvorem, nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy