Pečená srdce z lineckého těsta slepovaná džemem a sypaná moučkovým cukrem.
Ingredience:
210 g | hladké mouky |
140 g | másla |
70 g | moučkového cukru |
2 ks | žloutků |
špetka kypřicího prášku do pečiva | |
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče | |
špetka soli | |
mouka na pomoučení | |
Na dohotovení: | |
rybízový džem na potření | |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. Na vál prosijeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, špetku soli, na jemno nastrouhanou kůru z pomeranče a promícháme
2. Pak přidáme na menší kousky nakrájené změklé máslo, žloutky a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne odpočinout
3. Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát tenký 2 mm, vykrájíme z něho srdce, polovinu s malým srdíčkovým otvorem uprostřed, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě při 170 °C pečeme dorůžova (asi 5 minut), necháme vychladnout
4. Potom slepujeme po dvou k sobě rybízovým džemem, vždy jedno plné srdce a jedno s otvorem, nakonec posypeme moučkovým cukrem.