REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecká srdíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečená srdíčka z lineckého těsta, slepená marmeládou a pocukrovaná.


Ingredience:
240 ghladké mouky
140 gmásla
100 gmoučkového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
2 ksžloutků
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
rybízová marmeláda
moučkový cukr na pocukrování

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a promícháme
2. Pak přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, žloutky a vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladu odležet
3. Vychladlé těsto rozválíme na 3-5 mm silnou placku, z které vykrájíme tvořítkem srdíčka, rozložíme na plech, dáme do trouby a pečeme při 160 °C do růžova (asi 15-20 minut)
4. Upečené spojíme vždy dvě a dvě k sobě marmeládou a pocukrujeme.

Doporučení:

Můžeme vykrájet i jiné tvary a do poloviny ve středu vypíchat malé kolečko nebo srdíčko.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy