REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lilky plněné těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lilky plněné těstovinovou směsí s mletým masem, rajčaty, petrželkou a cibulí, posypané strouhaným sýrem, zapečené v troubě.


Ingredience:
4 kslilku
1 hrstpetrželky
400 g mletého masa
440 g sekaných rajčat z plechovky
300 gtěstovin
120 g strouhaný eidam
80 gcibule
olivový olej
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji dozlatova, přidáme mleté maso, opečeme, vmícháme rajčata, osolíme, opepříme a vše podusíme 15 minut 2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus, scedíme je, necháme okapat a spolu s petrželkou vmícháme do masové směsy
3. Lilky omyjeme, osušíme, rozpůlíme, osolíme, pokapeme olejem, chvíli necháme odpočinout a potom je opečeme na pánvi, aby změkly
4. Opečené lilky vydlabeme, naplníme těstovinovou směsí, posypeme strouhaným sýrem, dáme na plech a v troubě při 200 °C zapečeme (asi 15 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy