REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linguine s lilkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené lilky zapečené s vařenými těstovinami, masovou směsí a sýrem.


Ingredience:
2 kslilků
180 gtěstovin linguine
120 gnastrouhaného parmazánu
125 mlolivového oleje + na potření formy
voda
sůl
Na masovou směs:
400 gnakrájených rajčat z konzervy
350 gmletého hovězího masa
60 gvypeckovaných černých oliv
1 lžičkaworcesterské omáčky
2 lžícerajčatovéo protlaku
1 lžícenasekané petrželky
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 ksčervené papriky
mletý pepř
sůl
Na zdobení:
čerstvé bylinky
rajčata

Postup:

1.

Lilky opláchneme, osušíme, nakrájíme na kolečka a v pánvi na polovině rozehřátého oleje opečeme po obou stranách dozlatova, nadbytečný olej odstraníme na vrstvě papírových utěrek
2. Pak opečená kolečka lilků naskládáme na dno olejem vymazané a pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru 20 cm tak, aby se mírně překrývaly a obložíme také boky formy (několik koleček odložíme stranou)
3. Na zbylém rozehřátém oleji osmahneme na drobno nakrájenou oloupanou cibuli i česnek, přidáme mleté maso, vše podusíme a jakmile maso zhnědne přidáme rajčatový protlak, rajčata i se šťávou, worcesterskou omáčku, na drobno nasekanou petrželku, promícháme, podle chutí osolíme, opepříme a zvolna dusíme 10 minut, nakonec přidáme na kolečka nakrájené černé olivy, očištěnou na drobno nakrájenou papriku a ještě 10 minut povaříme
4. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je, necháme okapat, zlehka vmícháme masovou směs, na jemno nastrouhaný sýr, rozložíme na lilky, poklademe odloženými kolečky lilku a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 40 minut
5. Před porcováním necháme pokrm 5 minut odpočinout a zdobíme čerstvými bylinkami a plátky rajčat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy