Opečené lilky zapečené s vařenými těstovinami, masovou směsí a sýrem.
Ingredience:
2 ks | lilků |
180 g | těstovin linguine |
120 g | nastrouhaného parmazánu |
125 ml | olivového oleje + na potření formy |
voda | |
sůl | |
Na masovou směs: | |
400 g | nakrájených rajčat z konzervy |
350 g | mletého hovězího masa |
60 g | vypeckovaných černých oliv |
1 lžička | worcesterské omáčky |
2 lžíce | rajčatovéo protlaku |
1 lžíce | nasekané petrželky |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | červené papriky |
mletý pepř | |
sůl | |
Na zdobení: | |
čerstvé bylinky | |
rajčata |
Postup:
1.
Lilky opláchneme, osušíme, nakrájíme na kolečka a v pánvi na polovině rozehřátého oleje opečeme po obou stranách dozlatova, nadbytečný olej odstraníme na vrstvě papírových utěrek
2. Pak opečená kolečka lilků naskládáme na dno olejem vymazané a pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru 20 cm tak, aby se mírně překrývaly a obložíme také boky formy (několik koleček odložíme stranou)
3. Na zbylém rozehřátém oleji osmahneme na drobno nakrájenou oloupanou cibuli i česnek, přidáme mleté maso, vše podusíme a jakmile maso zhnědne přidáme rajčatový protlak, rajčata i se šťávou, worcesterskou omáčku, na drobno nasekanou petrželku, promícháme, podle chutí osolíme, opepříme a zvolna dusíme 10 minut, nakonec přidáme na kolečka nakrájené černé olivy, očištěnou na drobno nakrájenou papriku a ještě 10 minut povaříme
4. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je, necháme okapat, zlehka vmícháme masovou směs, na jemno nastrouhaný sýr, rozložíme na lilky, poklademe odloženými kolečky lilku a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 40 minut
5. Před porcováním necháme pokrm 5 minut odpočinout a zdobíme čerstvými bylinkami a plátky rajčat.