REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasaně s brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto na lasaně s náplní z bešamelové omáčky, sýra a brokolice.


Ingredience:
400 glasaní (plátů hotového těsta)
350 gbrokolice
70 ghrubě nastrouhaného tvrdého sýra
20 gjemně nastrouhaného parmazánu
Na bešamelovou omáčku:
70 gmásla
50 gnastrouhaného tvrdého sýra
3 ksžloutky
2 lžícehladké mouky
0,25 lmléka
mletý muškátový oříšek
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Brokolici rozebereme na růžičky a dáme na 5 minut napařit nebo ji můžeme 2-3 spařit v horké vodě, pak broklici necháme důkladně okapat, nakrájíme ji na drobnější kousky a osolíme 2. Z másla a hladké mouky si připravíme hustou kaši, kterou za stálého míchání rozředíme mlékem, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a necháme zchladnout
3. Do vychladlé omáčky přimícháme žloutky a strouhaný sýr, vše promícháme, máme hotový bešamel
4. Zapékací misku vymažeme máslem, položíme první vrstvu plátů lasaní, tu potřeme bešamelem, vyskládáme kousky osolené brokolice, posypeme tvrdým sýrem a permazánem, pak poklademe další vrstvu lasaní …
5. Vrstvy střídáme, dokud není miska plná, poslední vrstva je lasaně, které potřeme bešamelem a posypeme strouhaným sýrem
6. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 40 až 50 minut.

Poznámka:

Příprava těsta na lasaně: Těsto na lasagne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy