Těsto na lasaně s náplní z bešamelové omáčky, sýra a brokolice.
Ingredience:
400 g | lasaní (plátů hotového těsta) |
350 g | brokolice |
70 g | hrubě nastrouhaného tvrdého sýra |
20 g | jemně nastrouhaného parmazánu |
Na bešamelovou omáčku: | |
70 g | másla |
50 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
3 ks | žloutky |
2 lžíce | hladké mouky |
0,25 l | mléka |
mletý muškátový oříšek | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brokolici rozebereme na růžičky a dáme na 5 minut napařit nebo ji můžeme 2-3 spařit v horké vodě, pak broklici necháme důkladně okapat, nakrájíme ji na drobnější kousky a osolíme 2. Z másla a hladké mouky si připravíme hustou kaši, kterou za stálého míchání rozředíme mlékem, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a necháme zchladnout
3. Do vychladlé omáčky přimícháme žloutky a strouhaný sýr, vše promícháme, máme hotový bešamel
4. Zapékací misku vymažeme máslem, položíme první vrstvu plátů lasaní, tu potřeme bešamelem, vyskládáme kousky osolené brokolice, posypeme tvrdým sýrem a permazánem, pak poklademe další vrstvu lasaní …
5. Vrstvy střídáme, dokud není miska plná, poslední vrstva je lasaně, které potřeme bešamelem a posypeme strouhaným sýrem
6. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 40 až 50 minut.
Příprava těsta na lasaně: Těsto na lasagne.