REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasaně s brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto na lasaně s náplní z bešamelové omáčky, sýra a brokolice.


Ingredience:
400 glasaní (plátů hotového těsta)
350 gbrokolice
70 ghrubě nastrouhaného tvrdého sýra
20 gjemně nastrouhaného parmazánu
Na bešamelovou omáčku:
70 gmásla
50 gnastrouhaného tvrdého sýra
3 ksžloutky
2 lžícehladké mouky
0,25 lmléka
mletý muškátový oříšek
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Brokolici rozebereme na růžičky a dáme na 5 minut napařit nebo ji můžeme 2-3 spařit v horké vodě, pak broklici necháme důkladně okapat, nakrájíme ji na drobnější kousky a osolíme 2. Z másla a hladké mouky si připravíme hustou kaši, kterou za stálého míchání rozředíme mlékem, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a necháme zchladnout
3. Do vychladlé omáčky přimícháme žloutky a strouhaný sýr, vše promícháme, máme hotový bešamel
4. Zapékací misku vymažeme máslem, položíme první vrstvu plátů lasaní, tu potřeme bešamelem, vyskládáme kousky osolené brokolice, posypeme tvrdým sýrem a permazánem, pak poklademe další vrstvu lasaní …
5. Vrstvy střídáme, dokud není miska plná, poslední vrstva je lasaně, které potřeme bešamelem a posypeme strouhaným sýrem
6. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 40 až 50 minut.

Poznámka:

Příprava těsta na lasaně: Těsto na lasagne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Včelí med: sladký zázrak pro naše zdraví

Máte doma sklenici medu? A pokud ano, jak často med používáte? Pokud si jím jen občas osladíte čaj nebo namažete na housku k snídani, je to zbytečně málo. Měli byste jej zařadit do jídelníčku klidně každý den. Med je totiž nejen chutný, ale i velmi prospěšný pro naše tělo a mysl. Stačí alespoň jedna lžička denně a budete se cítit lépe a zdravěji. Zde je několik důvodů, proč byste měli med zařadit do svého jídelníčku.

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Arónie třikrát jinak. Ovocňák představuje 3 zdravé novinky nejen proti jarní únavě

Slyšeli jste už o arónii? Říká se jí také temnoplodec nebo černý jeřáb a je to chuťový zázrak plný vitamínů! V Ovocňáku ji už nějakou dobu najdete v jejich sadech na česko-slovenském pomezí, teď ale hraje hlavní roli ve třech novinkách. 100% šťáva, sirup a džem jsou přesně to, co nakopne tělo a pomůže mu bojovat s jarní únavou.

číst dále ...

Přivítejte jaro s kvalitními potravinami

Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i trvanlivými výrobky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy