Lilkový krém se dá použít například na opečené topinky jako pomazánka, stejně tak je skvělý například do omáček, polévek či k pečenému nebo grilovanému masu. Určitě najdete i jeho další využití.
Ingredience:
3 kg | bio lilků |
2 lžíce | bio oregana |
bio pálivá paprička | |
bio česnek | |
bio ocet | |
sůl |
Postup:
- Lilky omyjte a nakrájejte na úzké, dlouhé proužky.
- Do většího hrnce nalijte vodu a ocet v poměru 1:1, mírně osolte a přiveďte k varu.
- Do roztoku ponořte lilky a vařte, dokud zcela nezměknou. Poté slijte přes síto, nechte je okapat a vychladnout.
- Vymačkejte z nich vodu, dochuťte papričkou, česnekem, oreganem a vše lehce rozmixujte.
- Naplňte do sklenic, zavíčkujte, 20 minut sterilujte a dnem vzhůru nechte vychladnout.
Nevíte-li, kam pro kvalitní bio zeleninu, zkuste například Moravskou biofarmu, kde seženete čerstvé sezónní plody! Čekat tu na vás bude také bio ovoce a mnoho dalšího. Více informací na www.kovorolnik.cz.
Poznámka:Recept k článku: Sezóna zavařování v plném proudu – připravte si lahodné pochoutky, které vás dostanou