REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lečo sterilované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento zeleninový polotovar je základ pro klasické lečo, které vznikne provařením této směsi s vajíčky a případně nějakou uzeninou.


Ingredience:
4 kgmasitých paprik
2 kgoloupaných na kostičky nakrájených rajčat
1 kgcibule
250 mloleje
sůl

Postup:

1. Omyté papriky zbavené jadřinců a semínek nakrájíme
2. Rajčata omyjeme, na chvilku ponoříme do vařící vody a pak ihned do ledové vody, oloupeme je, překrojíme, zbavíme semínek a přebytečné šťávy a také je nakrájíme
3. Oloupanou cibuli nakrájíme na větší kostičky
4. V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, přidáme papriky a podusíme je s cibulí (nepodléváme, stále mícháme, papriky si pustí šťávu)
5. Zhruba po 10 minutách přidáme rajčata, směs osolíme, dobře promícháme a odstavíme ze zdroje tepla
6. Lečo plníme do čistých zavařovacích sklenic, víčka dobře uzavřeme a sterilujeme při teplotě 80-85 °C tak 20 minut.

Doporučení:

Zavařené lečo je polotovar vhodný k přípravě klasického leča, kdy ho s kousky uzeniny a vajíčky chvíli provaříme a máme hotovo. Sterilované lečo můžeme použít i při výrobě lazaní, pizzy, přidat k pečenému nebo dušenému masu …

Poznámka:

Případnou přebytečnou šťávu nevyléváme. Můžeme ji použít při přípravě rajské omáčky, na podlití dušeného masa atd.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy