Schovejte si kousek léta do sklenice – pusťte se do zavařování, například si zavařte lečo podle tohoto vyzkoušeného receptu. Během chladnějších měsíců přijde určitě vhod.
Ingredience:
8 ks | bio paprik |
8 ks | bio cuket |
4 ks | bio rajčata |
3 ks | bio cibule |
2 ks | stroužky bio česneku |
bio olivový olej | |
sůl | |
vhodné zavařovací sklenice s víčky |
Postup:
- Papriky a cukety očistěte a nakrájejte na nudličky.
- Z rajčat odřízněte vršek i spodek a obě strany nakrojte do kříže. Poté je na pár vteřin ponořte do vroucí a následně do ledové vody, oloupejte a nakrájejte na osminy.
- Pokrájenou cibuli nechte v hrnci na rozpáleném oleji zesklovatět, přidejte na plátky nakrájený česnek, papriky, cukety, rajčata a jemně osolte. Přiklopte poklicí a na mírném ohni nechte 10 minut dusit.
- Až zelenina dostatečně změkne, naplňte zavařovací sklenice, důkladně uzavřete a vložte do vody o teplotě 85 stupňů.
- Takto zavařujte 20 minut, následně sklenice otočte dnem vzhůru, čímž se ujistíte o správném utěsnění, a nechte vychladnout.
Nevíte-li, kam pro kvalitní bio zeleninu, zkuste například Moravskou biofarmu, kde seženete čerstvé sezónní plody! Čekat tu na vás bude také bio ovoce a mnoho dalšího. Více informací na www.kovorolnik.cz.
Poznámka:Recept k článku: Sezóna zavařování v plném proudu – připravte si lahodné pochoutky, které vás dostanou