Levnější varianta známého receptu od paní Maruš
Ingredience:
1 ks | celá slepice |
2 ks | střední cibule |
1/2 l | mléka |
2 lžíce | hladké mouky (vrchovaté) |
citronová šťáva | |
olej pod cibuli | |
mletá paprika | |
sůl |
Postup:
1. Slepici necháme rozmrazit, očistíme, opereme, necháme okapat a rozdělíme na jednotlivé porce
2. Cibuli nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět
3. Porce slepice orestujeme ze všech stran až změní barvu, přidáme mletou papriku, okamžitě podlijeme vodou, osolíme a dusíme až je maso měkké
4. Občas zamícháme
5. Mezi tím rozkvedláme hladkou mouku v mléce
6. Po uvaření vlijeme mléko s moukou a chvíli povaříme, nakonec podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. Pro vylepšení chuti můžeme na konci rozpustit v omáčce kousek másla, nebo místo mléka použijeme zakysanou smetanu.
Poznámka:P.S od paní Maruš – Je to velmi levné jídlo, protože slepici koupíme za pár korun. Samozřejmě můžeme použít kuřecí maso, vepřové králičí ale i telecí.