Okapaný, ve slaném nálevu sterilovaný květák, povařený ve smetanové omáčce, servírovaný s těstovinami.
Ingredience:
1 sklenice | sterilovaného květáku (jen ve vodě!) |
1/4 l | smetany ke šlehání |
1 ks | cibule |
40 g | tuku |
1 lžička | sladké mleté papriky |
1 lžička | hladké mouky |
trochu kmínu | |
sůl | |
ve slané vodě uvařené těstoviny jako příloha |
Postup:
1. Na rozpáleném tuku osmahneme dorůžova oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, pak ji zaprášíme paprikou, přidáme okapané růžičky květáku
2. Pokrm osolíme, zalijeme smetanou, do které je zašlehali mouku, vše povaříme do husté omáčky
3. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, zcezené pak podáváme přelité omáčkou spolu s květákem.
Recept na květák zavařený jen ve vodě, vhodný na tento recept: Na zimu zavařený květák.