REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květák na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okapaný, ve slaném nálevu sterilovaný květák, povařený ve smetanové omáčce, servírovaný s těstovinami.


Ingredience:
1 sklenicesterilovaného květáku (jen ve vodě!)
1/4 lsmetany ke šlehání
1 kscibule
40 gtuku
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkahladké mouky
trochu kmínu
sůl
ve slané vodě uvařené těstoviny jako příloha

Postup:

1. Na rozpáleném tuku osmahneme dorůžova oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, pak ji zaprášíme paprikou, přidáme okapané růžičky květáku
2. Pokrm osolíme, zalijeme smetanou, do které je zašlehali mouku, vše povaříme do husté omáčky
3. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, zcezené pak podáváme přelité omáčkou spolu s květákem.

Poznámka:

Recept na květák zavařený jen ve vodě, vhodný na tento recept: Na zimu zavařený květák.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy