REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí paličky na paprice, houskový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden z těch jednodušších receptů na kuřecí maso připravené podušením, servírované s hustější smetanovou omáčkou a domácím houskovým knedlíkem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
8 kskuřecích paliček
1 ksvětší cibule
1 kskostka bujónu
1 lpitné vody
250 ml (1 kelímek)smetany 31 %
hladká mouka a voda na zahuštění
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
kousek másla
olej
sůl
Na knedlík:
400 gpolohrubé mouky
200-250 mlmléka
1/2 baleníprášku do pečiva
1 ksžemle
1 ksvejce
voda
sůl

Postup:
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na dobře rozpáleném oleji, jakmile zezlátne, přidáme paličky okořeněné paprikou a pepřem, osolené, maso necháme zatáhnout
  2. Přidáme cca 2 lžíce mleté sladké papriky, promícháme a ihned zalijeme vařící vodou, aby paprika nezhořkla
  3. K paličkám přidáme kostku bujónu, ještě jednu lžíci mleté sladké papriky a dusíme zaklopené tak 30-45 minut, až maso změkne
  4. Kuřecí paličky vytáhneme, uchováme v teple, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v menším množství ledové vody, necháme chvíli probublat a zhoustnout, občas zamícháme
  5. Omáčku zjemníme smetanou a kouskem másla, ochutnáme, případně osolíme a okořeníme pepřem, vložíme zpět paličky a necháme ještě vše chvíli prohřát.

Příprava knedlíků:

  1. Knedlíky připravíme tak, že v míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme ostatní suroviny včetně soli a na závěr pokrájenou žemli
  2. Těsto, které nám vzniklo, důkladně propracujeme, vytvoříme dvě šišky knedlíků, které zavařujeme v osolené vroucí vodě asi dvacet minut.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy