REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní omeleta s cuketami a kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omeleta z opečených cuket, nudliček kuřecího masa, plátků sýra a cherry rajčátek, zalitá rozšlehanými vejci se smetanou, posypaná bylinkami a v troubě zapečená.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
200 gcherry rajčátek
200 ghermelínu
2 lžícemásla
2 lžíceoleje + na vymaštění misky
50 mlsmetany na vaření
4 ksvajec
1 kszelené cukety
1 ksžluté cukety
mletý pepř
hrst sekaných bylinek
sůl

Postup:

1. Omyté cukety osušíme, nakrájíme na středně silné plátky a na pánvi vytřené olejem z obou stran opečeme, osolíme, opepříme a odložíme stranou
2. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a v pánvi na rozpuštěném másle rychle orestujeme dozlatova
3. Hermelín nakrájíme na plátky, rajčátka omyjeme a překrojíme napůl
4. Do misky rozklepneme vejce, přilijeme smetanu, vše rozšleháme, osolíme a opepříme
5. Dno olejem vymaštěné zapékací misky vyložíme částí cuketových plátků, rozprostřeme na ně část kuřecího masa a plátků sýra, postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience (poslední vrstvu by měly tvořit cukety)
6. Nakonec vše zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, poklademe půlkami rajčátek, posypeme na drobno nasekanými bylinkami, vložíme do trouby a při 170 °C pečeme, dokud vejce neztuhnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy