REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Letní omeleta s cuketami a kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omeleta z opečených cuket, nudliček kuřecího masa, plátků sýra a cherry rajčátek, zalitá rozšlehanými vejci se smetanou, posypaná bylinkami a v troubě zapečená.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
200 gcherry rajčátek
200 ghermelínu
2 lžícemásla
2 lžíceoleje + na vymaštění misky
50 mlsmetany na vaření
4 ksvajec
1 kszelené cukety
1 ksžluté cukety
mletý pepř
hrst sekaných bylinek
sůl

Postup:

1. Omyté cukety osušíme, nakrájíme na středně silné plátky a na pánvi vytřené olejem z obou stran opečeme, osolíme, opepříme a odložíme stranou
2. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a v pánvi na rozpuštěném másle rychle orestujeme dozlatova
3. Hermelín nakrájíme na plátky, rajčátka omyjeme a překrojíme napůl
4. Do misky rozklepneme vejce, přilijeme smetanu, vše rozšleháme, osolíme a opepříme
5. Dno olejem vymaštěné zapékací misky vyložíme částí cuketových plátků, rozprostřeme na ně část kuřecího masa a plátků sýra, postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience (poslední vrstvu by měly tvořit cukety)
6. Nakonec vše zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, poklademe půlkami rajčátek, posypeme na drobno nasekanými bylinkami, vložíme do trouby a při 170 °C pečeme, dokud vejce neztuhnou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Letní makové dobroty

Čas letních garden party je tady. Dejte si pauzu od grilovaného masa a připravte svěží sladké kombinace s mákem nebo lehké „zobání“ ve stylu nachos, se kterými zazáříte.

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Moře chutí na jazyku: PRAGUE MUSSEL WEEK přiveze do Prahy prvotřídní holandské slávky

Festival Prague mussel week přiveze ve dnech 23. až 29. září do Prahy moře i s jeho největšími dary. Do více než stovky pražských restaurací dorazí přes 16 tun holandských slávek špičkové kvality. Mušloví fandové i úplní nováčci je budou moci ochutnat ve speciálním menu, a to díky slevovým voucherům jen za poloviční cenu.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy