REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehké fitness lívanečky s jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehké, zdravé, … recept od naší fitnesky Veroniky.


Ingredience:
10 ksvaječných bílků
50 govesných vloček (jemně drcené)
40 grýžové mouky (pokud možno instantní)
1/2 dlvlažné vody
mletá skořice na dochucení
umělé sladidlo (med)
jogurt
topik

Postup:

1. Do mixéru nalijeme bílky, přidáme rýžovou mouku, ovesné vločky, trochu skořice a mixujeme – mixér nevypínáme a po chvilce přidáme 1/
2 dl vlažné vody a sladidlo podle chuti (např. glukopuru 20 g)
2. Mixujeme max. 3-5 minut
3. Těsto v mixéru musí být nadýchané a jemně napěněné – husté stejně jako u klasických lívanců (díky inst. rýžové mouce a vláknině ve vločkách těsto působí nadýchaně aniž byste museli použít kypřicí prášek do pečiva)
4. Nachystáme si pánvičku ,rozpálíme a až je dno dostatečně zahřáté, tak postupně lijeme na pánvičku malé množství těsta, tak aby nám tvořilo kulaté lívanečky o průměru asi 8-10 cm
5. Teď už nám zbývá jen hotové lívanečky dát na talíř a zahájit “finální úpravu”. Vaší fantazii se v tomto meze nekladou! Takže je spousta variant, jak si lívanečky na talíři ozdobit, aby nejen skvěle chutnaly, ale i vypadaly. Například různé druhy ovocných jogurtů,tvarohů – dnešní nabídka příchutí tvarohů a jogurtů “light” či “aktivia” je čím dál pestřejší , tak proč ji nevyužít! Můžu doporučit i ozdobit ovocem, např. nakrájený ananas (doporučuji spíš čerstvý), nebo jahody,borůvky,jablko apod….

A jestli se nemůžete rozhodnout,tak doporučuji kombinaci, která je rychlá a přitom vypadá skvěle – na každý lívaneček dáme lžíci bílého jogurtu (např. aktivia) oslazeného medem, glukopurem nebo um. sladidlem, nakonec vezmeme jahodový “topik” a lehce jím lívanečky dozdobíme.

Doporučení:

Nesmíte zapomínat,že “oči jedí první”, takže čím lépe náš pokrm vypadá a líbí se nám, tak tím víc nám i chutná. Lehké fitness lívanečky, ať už s jogurtem, tvarohem – zdobené ovocem, kakaem apod jsou vhodným řešením nejen snídaně, ale i svačiny a nemusíte mít výčitky svědomí, když toto jídlo jíte kdykoli během dne jelikož obsahuje sacharidy a bílkoviny v poměru 1:1 a navíc hodně vlákniny, nejen že zasytí, ale navíc obsahuje tu nejzdravější formu sacharidů.Lehké fitness lívanečky nejsou náročné na přípravu a ani na čas, jsou zdravé, mají nízkou kaloricku hodnotu a navíc skvěle chutnají! Co víc si přát. Doufám,že se stanou i u vás oblíbenou součástí jídelníčku…jako sladidlo vám doporučuji použít glukopur, med a nebo umělé sladidlojogurt dle vašeho výběru – např.bílý jogurt se sníženým obsahem tukujahodový “topik” na zdobení.

Poznámka:

Jako sladidlo vám doporučuji použít glukopur, med nebo umělé sladidlo, jogurt dle vašeho výběru – např. bílý jogurt se sníženým obsahem tuku jahodový “topik” na zdobení…….Doporučuji používat teflonovou nebo titanovou pánev – pokud patříte mezi ty, kteří mají kuchyň tímto typem nádobí již vybavenou, tak vám můžu jen pogratulovat. Díky tomuto typu nádobí – nejen,že přestanete potřebovat tuk při tepelné úpravě – ať už smažením nebo pečením, takže ušetříte, ale navíc-a to je pro nás daleko důležitější – tím, že snížíte procento tuku, tak snížíte i kalorickou hodnotu jídla a ne málo, naopak! Co vás možná překvapí, ale doufám, že zcela určitě potěší – tak takto upravené lívanečky nejen, že nejsou kalorická bomba – naopak, mají velmi nízkou kalorickou hodnotu a přitom vyšší procento bílkovin, tudíž méně sacharidů, minimum tuku, obsahují mimo jiné vlákninu (o jejím dostatečném příjmu ve stravě, důležitosti a zdravém vlivu na organismus jste jistě už slyšeli) a navíc báječně nejen vypadají, ale i chutnají!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Překročte hranice běžného pečení, vyzkoušejte nevšední mouky a pečte díky nim s minimem lepku

Celiaci si běžnou mouku s lepkem jednoduše dovolit nemohou. Pro jiné je eliminace lepku jednou z cest k pestřejšímu jídelníčku. Pokud se do této skupiny řadíte i vy, vězte, že pečiva se vzdávat nemusíte. Naopak se vám otevírají široké možnosti pro experimentování v kuchyni. Péct totiž můžete i z mouky rýžové nebo pohankové, díky kterým můžete obsah lepku ve svém jídelníčku snížit na minimum.

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Chystáte se na vinobraní? Fakta, co byste měli znát

Vinobraní je za dveřmi, a tak jsme připravili pár zajímavostí, které není na škodu připomenout. Třeba se dozvíte i pár novinek, o kterých jste doposud nevěděli.

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy