REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lehká kokosová amoleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odlehčená varianta oblíbených amolet se sušenými brusinkami a strouhaným kokosem. Zdobená 70% čokoládou.


Ingredience:
2 ksvejce (z bílků a špetky soli tuhý sníh)
3 lžícestrouhaného kokosu + 1 na posyp
2 lžícezakysané smetany
1 lžícesušených brusinek
3 lžičkyhladké žitné mouky
1 lžičkařepkového oleje
Na ozdobu:
1 lžícestrouhané 70% čokolády
1 lžícejavorového sirupu
máta nebo meduňka
brusinky
kokos

Postup:

1. Brusinky vložíme do vařicí vody a po pěti minutách necháme okapat – několik si jich schováme na závěrečné dekorování
2. Mouku smícháme kokosovou omoučkou, žloutky se zakysanou smetanou a spojíme
3. Opatrně vmícháme do hotového sněhu a přidáme brusinky
4. Smažíme na rozehřátém oleji 4 minuty z jedné strany a cca 30 sekund z druhé (amoleta je křehčí, při obracení si můžeme pomoct talířem, na který je přesuneme)
5. Nakrájíme na 4 díly, dozdobíme a ihned podáváme.

Doporučení:

Žitná mouka není v těstě vůbec cítit. Amoletu můžeme sypat nasucho opraženými oříšky nebo semínky.

Poznámka:

Autor textu: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy