Opravdu netypické vánoční cukroví, které podáváme na stůl těsně před samotnou konzumací. Jsou to kuličky zmrzliny obalené v čokoládě a posypané nahrubo nasekanými pistáciemi.
Ingredience:
500 g | vanilkové zmrzliny |
200 g | tmavé čokolády 60 % |
100 g | nahrubo nasekaných pistácií |
Postup:
1. Nejlépe pomocí vykrajovátka na dužinu melounu uděláme ze zmrzliny cca 25 ks koulí, pracujeme rychle, koule vyskládané na tácku dáme na 1 hodinu do mrazáku
2. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a postupně v ní rychle obalujeme vanilkové koule, které ještě protáhneme v misce s nasekanými pistáciemi
3. Uložíme opět do mrazáku a vytáhneme těsně před samotným servírováním.
Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.