REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ledová čokoláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept pochází ze staré „Dorky“, už ani nevím, ze kterého roku … jedná se o ingredience rozpuštěné ve vodní lázni, takto vyrobená čokoláda pak nalitá do košíčků, po ztuhnutí zdobená rozpuštěnou bílou čokoládou.


Ingredience:
105 gkokosového tuku (BIO kokosový olej - DM drogerie)
100 gmléčné čokolády
100 ghořké čokolády
50 gnugátu nebo nugátového krému
40 gbílé čokoládové polevy na zdobení
125 mlsmetany na šlehání 30 %
malé papírové nebo kovové pralinkové košíčky

Postup:

1. Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme ve smetaně čokolády, tuk a nugát a dobře vymícháme, necháme lehce vychladnout, pak plníme do malých papírových nebo kovových pralinkových košíčků, Pozor! vodní lázeň nesmí vařit!
2. Uložíme do ledničky nebo dostatečného chladu vychladnout a ztuhnout
3. Vychladlé a ztuhlé ledáčky zdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou
4. Uchováváme v uzavřené dóze v chladu.

Doporučení:

Pokud by byl problémem kokosový tuk, je možné nahradit tukem 100 % (ztuženým – Iva, Omega). Ale vyzkoušejte kokosový, je opravdu lepší nebo alespoň dejte půl na půl. Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy