REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Likérové kuličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečené kuličky ze smetany, tuku, oříšků, likéru a čokolády, obalené v kakau, ozdobené čokoládovými hvězdičkami.


Ingredience:
100 mlsmetany ke šlehání
30 mlsmetanového likéru
150 ghořké čokolády
100 gmléčné čokolády
50 glískových oříšků
15 gztuženého tuku
Na dohotovení:
hořké kakao na obalení
čokoládové hvězdičky

Postup:

1. Lískové oříšky na sucho opražíme dozlatova, necháme vystydnout, pak je v utěrce mneme, dokud je nezbavíme slupek a potom nastrouháme na jemno
2. V kastrůlku smetanu svaříme se ztuženým tukem, odstavíme z tepla, přidáme nalámanou hořkou i mléčnou čokoládu, likér a rychle mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí, poté přidáme oříšky a necháme při pokojové teplotě 3 hodiny tuhnout
3. Potom čokoládovou hmotu ušleháme na krém, který dáme na 1 hodinu do lednice ztuhnout
4. Ze ztuhlého krému vytvarujeme malé kuličky, které ihned obalíme v hořkém kakau, potom je posadíme do papírových košíčků a dozdobíme čokoládovými hvězdičkami.

Doporučení:

Uchováváme v chladné spíži nebo ledničce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy