Lasagne plněné tvarohovou a dýňovou směsí, posypané strouhaným sýrem, zapečené dozlatova.
Ingredience:
900 g | dýně Hokaido |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | olivového oleje |
1 ks | balíčku lasagní |
hrst nasekaných lístků šalvěje | |
strouhaný parmazán na posypání | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na tvarohovou směs: | |
200 g | polotučného tvarohu |
200 g | nastrouhané mozzarelly |
125 ml | smetany ke šlehání |
2 ks | velkých žloutků |
špetka muškátového oříšku | |
sůl |
Postup:
1. Dýni oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na menší kousky
2. Kousky dýně promícháme s olivovým olejem, 1 lžičkou soli, mletým pepřem, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut, necháme zchladnout a poté polovinu dýně rozmačkáme a druhou necháme v celku
3. Polotučný tvaroh smícháme se smetanou, žloutky, nastrouhanou mozzarellou, špetkou muškátového oříšku a podle chuti osolíme
4. Na rozpuštěném másle dokřupava opečeme asi 4 minuty na jemno nasekané šalvějové lístky a promícháme s oběma druhy dýně a podle potřeby osolíme
5. Na dno zapékací mísy rozložíme část tvarohové směsi, na ni pláty lasagní, dýňovou směs a opět pláty lasagní, pak vše opakujeme do spotřebování surovin, posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 30 minut.
Některé lasagne je potřeba předvařit a proto budeme postupovat podle návodu.