REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s dýní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lasagne plněné tvarohovou a dýňovou směsí, posypané strouhaným sýrem, zapečené dozlatova.


Ingredience:
900 gdýně Hokaido
2 lžícemásla
1 lžíceolivového oleje
1 ksbalíčku lasagní
hrst nasekaných lístků šalvěje
strouhaný parmazán na posypání
mletý pepř
sůl
Na tvarohovou směs:
200 gpolotučného tvarohu
200 gnastrouhané mozzarelly
125 mlsmetany ke šlehání
2 ksvelkých žloutků
špetka muškátového oříšku
sůl

Postup:

1. Dýni oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na menší kousky
2. Kousky dýně promícháme s olivovým olejem, 1 lžičkou soli, mletým pepřem, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut, necháme zchladnout a poté polovinu dýně rozmačkáme a druhou necháme v celku
3. Polotučný tvaroh smícháme se smetanou, žloutky, nastrouhanou mozzarellou, špetkou muškátového oříšku a podle chuti osolíme
4. Na rozpuštěném másle dokřupava opečeme asi 4 minuty na jemno nasekané šalvějové lístky a promícháme s oběma druhy dýně a podle potřeby osolíme
5. Na dno zapékací mísy rozložíme část tvarohové směsi, na ni pláty lasagní, dýňovou směs a opět pláty lasagní, pak vše opakujeme do spotřebování surovin, posypeme na jemno nastrouhaným parmazánem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 30 minut.

Doporučení:

Některé lasagne je potřeba předvařit a proto budeme postupovat podle návodu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy