REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s cuketou a lilkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lasagne zapečené s cuketou, lilkem, rajčaty, rajčatiovým pyré a strouhaným sýrem.


Ingredience:
16 ksplátků lasagní
4 ksstroužků česneku
400 glilků
400 grajčat
400 gloupaných sekaných rajčat v konzervě
300 gcukety
200 gmozzarelly
100 gcibule
100 gzelených oliv
4 lžíceolivového oleje
rajčátka a bazalka na ozdobu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Ve vroucí osolené vodě s jednou lžící oleje vaříme asi 7 minut lasagne, pak je propláchneme studenou vodou, necháme okapat a zchladnout
2. Omytou cuketu i lilek nakrájíme na plátky 1 cm silné, osolíme, necháme vypotit, osušíme, opepříme, opečeme na lžíci rozehřátého oleje a dáme stranou
3. Na další lžíci rozehřátého oleje orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, i oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme a vaříme do zhoustnutí, nakonec pyré necháme vychladnout
4. Dno zapékací mísy potřené zbylým olejem poklademe plátky lasagní, na ně dáme část rajčatového pyré, pak naskládáme plátky lilku i cukety, na ně rozložíme čerstvá, na plátky nakrájená rajčata, nasekané zelené olivy a vše zasypeme čtvrtinou strouhaného sýra
5. Dále opakujeme vrstvu těstovin, pyré, zeleniny a sýra, dokud všechno nespotřebujeme a poslední vrstvou budou lasagne
6. Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 170 °C asi 30 minut, potom povrch posypeme zbylým strouhaným sýrem, teplotu snížíme na 160 °C a dopečeme dozlatova (asi 15 minut)
7. Lasagne podáváme ozdobené lístky bazalky a rajčátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy