REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s cuketou a lilkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lasagne zapečené s cuketou, lilkem, rajčaty, rajčatiovým pyré a strouhaným sýrem.


Ingredience:
16 ksplátků lasagní
4 ksstroužků česneku
400 glilků
400 grajčat
400 gloupaných sekaných rajčat v konzervě
300 gcukety
200 gmozzarelly
100 gcibule
100 gzelených oliv
4 lžíceolivového oleje
rajčátka a bazalka na ozdobu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Ve vroucí osolené vodě s jednou lžící oleje vaříme asi 7 minut lasagne, pak je propláchneme studenou vodou, necháme okapat a zchladnout
2. Omytou cuketu i lilek nakrájíme na plátky 1 cm silné, osolíme, necháme vypotit, osušíme, opepříme, opečeme na lžíci rozehřátého oleje a dáme stranou
3. Na další lžíci rozehřátého oleje orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, i oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme a vaříme do zhoustnutí, nakonec pyré necháme vychladnout
4. Dno zapékací mísy potřené zbylým olejem poklademe plátky lasagní, na ně dáme část rajčatového pyré, pak naskládáme plátky lilku i cukety, na ně rozložíme čerstvá, na plátky nakrájená rajčata, nasekané zelené olivy a vše zasypeme čtvrtinou strouhaného sýra
5. Dále opakujeme vrstvu těstovin, pyré, zeleniny a sýra, dokud všechno nespotřebujeme a poslední vrstvou budou lasagne
6. Dáme do vyhřáté trouby a zapékáme při 170 °C asi 30 minut, potom povrch posypeme zbylým strouhaným sýrem, teplotu snížíme na 160 °C a dopečeme dozlatova (asi 15 minut)
7. Lasagne podáváme ozdobené lístky bazalky a rajčátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy