REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s cuketou a houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lasagne zapečené s houbovo-cuketovou směsí a sýrovou omáčkou.


Ingredience:
500 ghub
500 gcuket
50 gstrouhaného parmazánu
750 mlmléka
3 lžícehladké mouky
3 lžícemásla
9 ksplátků lasagní
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
strouhanka
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. V pánvi připravíme z másla a hladké mouky jíšku, do které postupně zašleháme mléko, až vypracujeme hustou omáčku, kterou dochutíme solí, pepřem a nakonec vmícháme strouhaný parmazán
2. Omytou cuketu nakrájíme na tenké plátky, očištěné houby na menší kousky, oloupanou cibuli na kostičky a oloupané stroužky česneku na plátky
3. Plátky cukety osolíme a opečeme na rozehřátém oleji asi 5-7 minut
4. Na jiné pánvi zpěníme na troše rozehřátého oleje nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku, kousky hub, osolíme, podusíme doměkka a promícháme s opečenou cuketou
5. Zapékací mísu vymazanou olejem a vysypanou strouhankou vyložíme třetinou lasagní, pokryjeme třetinou směsí hub s cuketou a zalijeme třetinou připravené omáčky
6. Stejný postup opakujeme ještě dvakrát se zbylými surovinami, pak zakryjeme alobalem, dáme do trouby, pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut a na posledních 5 minut lasagne odkryjeme a dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Některé lasagne je potřeba předvařit a proto budeme postupovat podle návodu.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy