REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne s cuketou a houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lasagne zapečené s houbovo-cuketovou směsí a sýrovou omáčkou.


Ingredience:
500 ghub
500 gcuket
50 gstrouhaného parmazánu
750 mlmléka
3 lžícehladké mouky
3 lžícemásla
9 ksplátků lasagní
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
strouhanka
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. V pánvi připravíme z másla a hladké mouky jíšku, do které postupně zašleháme mléko, až vypracujeme hustou omáčku, kterou dochutíme solí, pepřem a nakonec vmícháme strouhaný parmazán
2. Omytou cuketu nakrájíme na tenké plátky, očištěné houby na menší kousky, oloupanou cibuli na kostičky a oloupané stroužky česneku na plátky
3. Plátky cukety osolíme a opečeme na rozehřátém oleji asi 5-7 minut
4. Na jiné pánvi zpěníme na troše rozehřátého oleje nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku, kousky hub, osolíme, podusíme doměkka a promícháme s opečenou cuketou
5. Zapékací mísu vymazanou olejem a vysypanou strouhankou vyložíme třetinou lasagní, pokryjeme třetinou směsí hub s cuketou a zalijeme třetinou připravené omáčky
6. Stejný postup opakujeme ještě dvakrát se zbylými surovinami, pak zakryjeme alobalem, dáme do trouby, pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut a na posledních 5 minut lasagne odkryjeme a dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Některé lasagne je potřeba předvařit a proto budeme postupovat podle návodu.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

Prague mussel week odstartoval. Zapojí se Les Moules, Bruxx i Grandhotel Pupp

Týden od 21. do 27. září patří v desítkách restaurací holandským slávkám. Druhý ročník festivalu Prague mussel week nabízí zvýhodněná mušlová menu připravená skutečnými kulinářskými esy. Zapojili se například Les Moules, Bruxx či Grandhotel Pupp. Recepty na slávkové pochoutky od šéfkuchařů zapojených restaurací jsou dostupné i na webu PMW.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy