REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Langoše III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Langoše z kynutého těsta, usmažené dozlatova a potřené utřeným česnekem smíchaným se solí.


Ingredience:
500 ghladké mouky
30 gdroždí
1 lžičkacukru krupice
1 lžičkasody
1 lžičkasoli
250-300 mlmléka
1 ksbílého jogurtu
olej na smažení
hladká mouka na poprášení
Na pastu:
1 kspalice česneku
kapka vody
sůl

Postup:

1. Krupicový cukr smícháme se lžící hladké mouky, droždí a 100 ml vlažného mléka, necháme vzejít kvásek, pak k němu vlijeme zbylé mléko prošlehané s jogurtem, vsypeme zbylou hladkou mouku smíchanou se sodou a solí
2. Vypracujeme těsto, když se přestane lepit na vařečku a v těstě začnou vznikat bublinky je těsto hotové, poprášíme ho moukou a dáme na 30 minut kynout
3. Z těsta uděláme asi 14 bochánků, které necháme znovu 20 minut kynout, pak bochánky vytahujeme tak, aby vznikly placky, které klademe do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách dozlatova
4. Hotové langoše potíráme oloupanými, utřenými stroužky česneku se solí, promíchaným s malým množstvím vody, případně dochutíme kečupem a nastrouhaným tvrdým sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy