REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Langoše II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na známý maďarský pokrm.


Ingredience:
600 ghladké mouky
250 mlvlažného mléka
1 lžícizakysané smetany
1 lžičkucukru
1 lžičkusoli
25 gkvasnic

Postup:

1. Kvasnice dáme do vlažného mléka, přihodíme cukr a směs rozmícháme
2. Prosetou mouku v míse smícháme se solí, přilijeme kysanou smetanu a mléko s kvasnicemi 3. Zpracujeme v hladké nelepivé těsto, přikryjeme utěrkou a necháme cca 30 minut vykynout
4. Těsto rozdělíme na stejně velké bochánky (100-120 g), které necháme dalších 10-15 minut kynout
5. Jednotlivé bochánky v rukách roztáhneme do placky velké asi 20-25 cm a smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova
6. Langoše necháme okapat na papírových ubrouscích
7. Podáváme nejlépe teplé.

Doporučení:

Jednotlivé kusy potíráme rozehřátým máslem smíchaným s drceným česnekem.Sypeme strouhaným eidamem, dochutíme např. kečupem, tatarkou.

Poznámka:

Hlavně děti mají rády langoše na sladko – šlehačka s grankem, čokoládovým topingem nebo marmeláda dodá těstu skvělou sladkou chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy