REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Langoše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto na přípravu známého pokrmu.


Ingredience:
1 kghladké mouky
100 mlmléka na kvásek
1 lžičkacukru krupice
1 lžičkasoli
4 lžícemásla
8 ksstroužků česneku
1 kskostky droždí
vlažná voda
olej

Postup:

1. Z droždí,vlažného mléka, lžičky mouky a cukru připravíme kvásek a necháme cca 15 minut vykynout
2. Prosátou mouku v míse smícháme se solí, vlijeme vykynutý kvásek a dle potřeby přilijeme vlažnou vodu, té dáme tak 600-700 ml
3. Zpracujeme v hladké nelepivé těsto, přikryjeme utěrkou a necháme cca 30 minut vykynout
4. Těsto rozdělíme na stejně velké bochánky (100-120 g), které necháme dalších 10-15 minut kynout
5. Jednotlivé bochánky v rukách roztáhneme do placky velké asi 20-25 cm a smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova
6. Langoše necháme okapat na papírových ubrouscích
7. Jednotlivé kusy potíráme rozehřátým máslem smíchaným s drceným česnekem
8. Podáváme nejlépe teplé.

Doporučení:

Sypeme strouhaným eidamem, dále dochutíme např. kečupem, tatarkou.

Poznámka:

Hlavně děti mají rády langoše na sladko – šlehačka s grankem, čokoládovým topingem nebo marmeláda dodá těstu skvělou sladkou chuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy