REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kysané zelí zapečené s vepřovým

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kysané zelí zapečené s vepřovým masem ve vlastní šťávě, turistickým salámem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
500 g kysaného zelí
330 g vepřové masa ve vlastní šťávě (konzerva)
100 g turistického salámu
1 kscibule
mletá paprika
česnek
voda
sůl

Postup:

1. Maso vyjmeme z konzervy, sádlo oddělíme, na části sádla osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme do ní mletou papriku
2. Po zpěnění přidáme maso ve vlastní šťávě nakrájené na menší kousky, očištěný česnek utřený se solí a překrájené, popřípadě propláchnuté zelí
3. Zbylým sádlem vymastíme pekáček, na dno rozložíme polovinu připraveného zelí, poklademe kolečky salámu a nahoru urovnáme zbylé zelí 4. Pak dáme do trouby a pečeme asi 20 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy