Kysané zelí zapečené s vepřovým masem ve vlastní šťávě, turistickým salámem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
500 g | kysaného zelí |
330 g | vepřové masa ve vlastní šťávě (konzerva) |
100 g | turistického salámu |
1 ks | cibule |
mletá paprika | |
česnek | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Maso vyjmeme z konzervy, sádlo oddělíme, na části sádla osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a vmícháme do ní mletou papriku
2. Po zpěnění přidáme maso ve vlastní šťávě nakrájené na menší kousky, očištěný česnek utřený se solí a překrájené, popřípadě propláchnuté zelí
3. Zbylým sádlem vymastíme pekáček, na dno rozložíme polovinu připraveného zelí, poklademe kolečky salámu a nahoru urovnáme zbylé zelí 4. Pak dáme do trouby a pečeme asi 20 minut.
Podáváme s vařenými bramborami.
Poznámka:Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.