REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový nákyp ze zavařeného květáku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečený sterilovaný květák přelitý krémovou omáčkou.


Ingredience:
1 sklenicenaloženého květáku
1 lžícepřesáté strouhanky
20 gmásla
sůl
Na krémovou omáčku:
50 gtuku
40 ghladké mouky
30 gtvrdého sýra
1/4 lsladké smetany
4 ksvejce
1 lžícezelené petrželky
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme krémovou omáčku; vejce opatrně rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh
2. Z rozpuštěného tuku a mouky připravíme bílou jíšku, zalijeme ji sladkou smetanou a za stálého míchání povaříme do konzistence husté kaše, do vychladlé omáčky vmícháme žloutky, nastrouhaný sýr, zelenou petrželku, osolíme a nakonec zamícháme sníh z bílků 3. Okapaný květák vyskládáme do zapékací misky dobře vymazané tukem, růžičky osolíme a zalijeme je připravenou omáčkou
4. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 35 minut.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené zeleninové saláty. Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Recept na květák zavařený jen ve vodě, vhodný na tento recept: Na zimu zavařený květák.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy