REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový nákyp se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nákyp připravený z povařeného květáku, šunky, vajec, smetany, strouhanky, másla a soli.


Ingredience:
1 ksvelkého květáku
3 ksvajec
200 gšunky
30 gmásla
200 mlsmetany
2 lžícestrouhanky
tuk na vymazáni pekáčku
sůl

Postup:

1. Květák si očistíme, omyjeme, vložíme vcelku do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme ho do poloměkka, poté květák scedíme, necháme vychladnout, rozebereme na růžičky a košťál nastrouháme na hrubo
2. Do tukem vymazané zapékací misky si nejdříve urovnáme polovinu květáku, pak dáme všechnu šunku nakrájenou na kostičky a na ní dáme zbytek květáku, který dlaní přitlačíme
3. Pak květák zalijeme rozšlehanými vejci ve smetaně se špetkou soli, posypeme strouhankou a poklademe plátky másla
4. Takto připravený nákyp v zapékací misce vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a zapečeme asi 20 minut.

Doporučení:

Vhodná příloha je zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy