REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lasagne se salátem z nakládaných ředkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z inspirativních receptů od nutriční specialistky Mgr. Kateřiny Šimkové ze Zdravého stravování. Připravte si odlehčenou variantu lasagní bez masa a salát plný vitamínu díky jeho přípravě metodou sous-vide.


Ingredience:
1 balenísemolinové lasagne čerstvé
1 baleníčerstvý listový špenát
1 kscuketa
1 kslilek
1 kscibule
jíška (mouka + tuk)
muškátový oříšek
řepkový olej
rostlinný sýr
kešu mléko
kurkuma
bílý pepř
sůl
Na salát:
1 svazekředkví
sáčky na sous-vide + vakuovačka
Na marinády:
Marináda 1:
pomícháme hořčičné semínko mleté s vinným octem, kurkumou, pískavicí a solí
Marináda 2:
Teriyaki omáčku s pečeným česnekem smícháme se sezamem
Marináda 3:
pomixujeme Chilli Pasilla s feferonkou, olejem a solí
Marináda 4:
pomixujeme hrášek s mátou, vinným octem, pepřem a solí

Postup:
  1. Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi si osmahneme najemno nakrájenou cibulku, do které přidáme čerstvý špenát. Necháme lehce zavadnout, opepříme a osolíme. Nakonec přidáme kešu mléko.
  3. Bešamel si vytvoříme tak, že na tuku připravíme jíšku z mouky, přidáme sůl, bílý pepř, muškátový oříšek a přidáme trochu kešu mléka a v závěru bešamel obarvíme kurkumou.
  4. Do pekáčku střídavě klademe plát čerstvých semolinových lasagní s kolečky cukety a lilku spolu se špenátovou směsí a zaléváme bešamelem.
  5. Vrchní plát lasagní posypeme nahrubo nastrouhanou rostlinnou verzí sýra. A zapečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C, stačí 20-30 minut.

Příprava salátu:

  1. Ředkve oloupeme a nakrájíme na jemné julienne proužky.
  2. Ty rozdělíme do čtyř sáčků, protože k nim dáme 4 různé marinády. Jejich složení najdete popsáno výše.
  3. Sáčky pak zavakujeme a připravíme metodou sous-vide tzn. sáčky ponoříme do vodní lázně na 3 hodiny, kde budeme udržovat teplotu 65 °C.
  4. Salát pak promícháme.
Doporučení:

Recept k článku: 7 podzimních superpotravin z českých zahrad a polí pro krásu a lepší imunitu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Vánoční večírky ve znamení jednohubek

Vánoční čas se pomalu blíží a s ním i čas vánočních večírků. Připravte se letos na tradiční setkávání a vyzkoušejte rychlé a chutné recepty, které ze stolu okamžitě zmizí. Jsou ideální ke koktejlům, vínu i pivu a vaše hosty budou rozhodně bavit!

číst dále ...

Metropol slaví 60 let! Připijte si na svátky přípitkem, jehož chuť je prověřená generacemi

Vánoce se blíží mílovými kroky a než se nadějeme, budeme slavit příchod nového roku. Chcete si tyto každoroční oslavy užít a dopřát si něco tradičního, ale přesto výjimečného? Vyzkoušejte Metropol, který je tady s námi již 60 let! Tradiční hořkosladký aperitiv s příjemným kořenitým aroma nejen připomene „staré“ dobré časy, ale skvěle si ho vychutnáte i v horkém míchaném drinku.

číst dále ...

Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty

Příprava na Vánoce je hlavně pro hospodyňky opravdu náročná. Napéct cukroví, nakoupit zásoby, zabalit dárky, uklidit, vymyslet štědrovečerní menu… Ulehčete si letos práci s chytrými pomocníky. Moderní výkonné multifunkční roboty za vás uhnětou těsta od lineckého po perníkové i ušlehají dokonale hladké krémy. Pomalý hrnec za vás bezpečně upeče dokonale křehké maso, zatímco vy můžete poklidit nebo připravovat dezert. A aby celá rodina neskončila po svátcích s bolavým a těžkým břichem, zapojte do smažení beztukovou fritézu.

číst dále ...

Sýrovka je tu a spolu s ní i 10 zajímavostí o sýru a smažáku

Také jste se už nemohli dočkat? Do McDonald’s právě dorazila Sýrová sezóna, a to znamená jediné: ani letos o největší hvězdy se smažákem, ale i ementálem nebo hermelínem ochuzeni nebudete. Abychom nejoblíbenější sezónní nabídku pořádně oslavili, podívali jsme se na to, kde se sýr vůbec vzal, jak se vyrábí i který národ ho zkonzumuje úplně nejvíc. Tady je 10 zajímavostí, které jste o sýru a smažáku možná nevěděli.

číst dále ...

Připravte se na vánoční pečení nejen s královskou rodinou

Vánoční čas se nezadržitelně blíží a krom nákupu vánočních dárků, byste měli pomalu začít myslet i na pečení vánočního cukroví. Chcete-li vaše blízké překvapit něčím novým, přinášíme několik tipů na inspirativní kulinární seriály. Kuchařské show s Mary Berry, Jamie Oliverem či Nigellou vám v rozhodování určitě pomůžou, a to už od 1. prosince na TV Paprika.

číst dále ...

Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas

Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou součástí. S některými druhy je ideální začít s předstihem, jiné stačí připravit těsně před Štědrým dnem. Vyhněte se předvánočnímu stresu a upečte si s námi cukroví, které si nejlépe vychutnáte pořádně odleželé!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy