REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynuté rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky z kynutého těsta, plněné makovou náplní, pečené dozlatova.


Ingredience:
1 kghladké mouky
350 mlmléka
200 mloleje
20 lžičekkrupicového cukru
1 kskostky droždí
vejce na potření
špetka soli
Na makovou náplň:
200 mlmléka
200 gmáku
100 gmletých piškotů
1 lžícerumu
1 ksvejce
trochu cukru
špetka mleté skořice

Postup:

1. Z vlažného mléka, rozdrobeného droždí a 2 lžic cukru si připravíme kvásek
2. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, vykynutý kvásek, zbylý cukr, olej, špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu kynout
3. Mezitím na jemno umletý mák povaříme v mléce, sundáme z tepla a vmícháme mleté piškoty, rum, vejce, cukr a špetku mleté skořice
4. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme kruh, který rozdělíme na 8 stejných výsečí, naplníme je připravenou makovou náplní a stočíme
5. Rohlíčky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova (asi 20 minut).

Poznámka:

Do těsta se vejce nedávají.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy