REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křupavé sušenky s čokoládou, sezamem a oříšky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zdravější varianta domácích sušenek s ořechy, sezamovými semínky, kukuřičnými lupínky a čokoládou.


Ingredience:
125 gmásla
100 ghořké čokolády nasekané na hrubší kousky
100 gnasekaných oříšků
100 gpolohrubé mouky
100 gtřtinového cukru
50 gžitné mouky
50 gcornflakes
30 gsezamu
1 lžičkasody rozpuštěné ve lžičce horké vody
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Máslo na mírném ohni pomalu rozpustíme spolu s cukrem
2. Odstavíme z plotny a přidáme k němu sezam, oříšky, cornflakes, obě mouky, vajíčko i sodu
3. Promícháme, necháme asi 15 minut zchladnout a přidáme nasekanou čokoládu a špetičku soli
4. Opět promícháme
5. Troubu si předehřejeme na 155° C
6. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem a na něj rozložíme oříškovo-čokoládovou hmotu do výšky asi 1 cm a pokusíme se vytvořit pravidelný obdélník
7. Pečeme asi 25 minut, dokud se kraje i střed nezpevní
8. Pak plech vyjmeme z trouby, těsto i s papírem přeneseme na vál a ostrým nožem ihned rozkrájíme na obdélníčky, tedy budoucí sušenky.

Doporučení:

Po zchladnutí uložíme do plechové krabice.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy