REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květinové čokoládové cupcakes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přineste letos originálně tematiku květin i na váš stůl a vykouzlete dezerty, které přímo čiší pozitivní náladou. Vytvořte třeba květinové čokoládové cupcakes …


Ingredience:
Na těsto:
95 ghladké mouky
70 gcukru krupice
50 gmásla
20 gholandského kakaa
15 gvanilkového cukru
100 mlmléka
2 ksvejce
1 lžičkaprášku do pečiva
špetka soli
Na krém:
100 gtvarohu z vaničky
100 gmascarpone
3 lžícemoučkové cukru vanilkového
kytičky Haribo

Postup:
  1. Troubu si zapneme na 170 stupňů a necháme rozpálit
  2. Máslo rozpustíme v misce (můžeme použít mikrovlnnou troubu nebo máslo opatrně rozpustit na sporáku)
  3. Mezitím smícháme všechny suché suroviny a pořádně promícháme
  4. K suché směsi přidáme mléko, rozklepneme vejce a opatrně vlijeme máslo – nesmí být moc horké! Vše řádně promícháme
  5. Na plech na muffiny vyskládáme papírové formičky a ty plníme do 3/4 těstem
  6. Pečeme zhruba 10 – 15 minut. Použijeme špejli, abychom poznali, zda jsou dortíčky upečené.
  7. Vyndáme je z formy a necháme ideálně na mřížce vychladnout
  8. Mezitím, co chladnou, si připravíme polevu
  9. Mascarpone vyšleháme spolu s tvarohem a moučkovým cukrem
  10. Přendáme do zdobícího sáčku s kulatou špičkou a necháme chvíli ztuhnout v lednici, než dortíčky vychladnou
  11. Zdobíme krémem a následně pak kytičkami Haribo.
Poznámka:

Zdroj: www.haribo.com

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy