Roláda připravená z domácího kynutého těsta, potřená datlovou náplní, stočená do formy na bábovku, po vykynutí upečená dozlatova.
Ingredience:
400 g | hladké mouky |
100 g | kokosové mouky |
100 g | třtinového cukru |
100 g | rozpuštěné Hery máslová příchuť |
30 g | čerstvého droždí |
250 ml | mandlového mléka |
2 ks | žloutky |
špetka soli | |
bábovková forma | |
Hera na vymazání bábovkové formy | |
kokosová mouka na vysypání bábovkové formy | |
Na náplň: | |
200 g | datlové pasty |
100 g | Hery máslová příchuť |
Postup:
- Připravte si kvásek; ohřejte mléko, aby bylo vlažné, rozpusťte v něm dvě lžíce cukru, rozdrobte do něj droždí, nechejte odpočívat na teplém místě, za pár minut vzniknou na povrchu bubliny, kvásek je připravený
- Smíchejte oba druhy mouky, špetku soli a cukr, přidejte rozpuštěnou Heru, žloutky a mléko s kváskem, umíchejte hladké těsto (práci si můžete usnadnit tak, že těsto necháte zamíchat domácí pekárnu, na program Těsto, tam vám těsto v ideálních podmínkách také vykyne)
- Těsto nechejte kynout 1 hodinu
- Mezitím si připravte náplň; v hrnci rozpusťte Heru, datlovou pastu nakrájejte na menší kousky a vsypejte do teplé Hery, promíchejte a rozmačkejte vidličkou, až vznikne kompaktní hmota
- Vykynuté těsto rozválejte na plát dlouhý jako je průměr vaší bábovkové formy, natřete na něj datlovou pastu s Herou, zaviňte jako roládu
- Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte kokosovou moukou, vložte do ní připravené těsto, nechejte ještě další hodinu kynout
- Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 45 – 50 minut.
Zdroj: www.pecenijeradost.cz