REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutá bábovka s datlovou pastou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda připravená z domácího kynutého těsta, potřená datlovou náplní, stočená do formy na bábovku, po vykynutí upečená dozlatova.


Ingredience:
400 ghladké mouky
100 gkokosové mouky
100 gtřtinového cukru
100 grozpuštěné Hery máslová příchuť
30 gčerstvého droždí
250 mlmandlového mléka
2 ksžloutky
špetka soli
bábovková forma
Hera na vymazání bábovkové formy
kokosová mouka na vysypání bábovkové formy
Na náplň:
200 gdatlové pasty
100 gHery máslová příchuť

Postup:
  1. Připravte si kvásek; ohřejte mléko, aby bylo vlažné, rozpusťte v něm dvě lžíce cukru, rozdrobte do něj droždí, nechejte odpočívat na teplém místě, za pár minut vzniknou na povrchu bubliny, kvásek je připravený
  2. Smíchejte oba druhy mouky, špetku soli a cukr, přidejte rozpuštěnou Heru, žloutky a mléko s kváskem, umíchejte hladké těsto (práci si můžete usnadnit tak, že těsto necháte zamíchat domácí pekárnu, na program Těsto, tam vám těsto v ideálních podmínkách také vykyne)
  3. Těsto nechejte kynout 1 hodinu
  4. Mezitím si připravte náplň; v hrnci rozpusťte Heru, datlovou pastu nakrájejte na menší kousky a vsypejte do teplé Hery, promíchejte a rozmačkejte vidličkou, až vznikne kompaktní hmota
  5. Vykynuté těsto rozválejte na plát dlouhý jako je průměr vaší bábovkové formy, natřete na něj datlovou pastu s Herou, zaviňte jako roládu
  6. Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte kokosovou moukou, vložte do ní připravené těsto, nechejte ještě další hodinu kynout
  7. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 45 – 50 minut.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

5 rad, jak na medové cukroví

Zdravější, chutnější, vláčnější. Upečte si takové cukroví letos i vy. Stačí jen použít, stejně jako naši předci dlouhá staletí před námi, místo cukru med a držet se osvědčených rad. Zlatý dar přírody totiž při správném zacházení dokáže divy a zachová si i své zdraví prospěšné látky.

číst dále ...

Párování sýrů s víny. Poradíme, jak na to!

Vinobraní za námi a za chvíli tu máme čas Beaujolais a Svatomartinského vína. A tak se nabízí otázka, zda víte, jak snoubit sýry s vínem, abyste podtrhli jejich chuť. Ačkoliv by bylo obtížné najít jednoduchá a striktní pravidla snoubení sýrů s víny z důvodu obrovské rozmanitosti sýrových delikates a druhů vína, pokusíme se vás navést, tak abyste si co nejvíce pochutnali a zpestřili si nadcházející dlouhé podzimní večery.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy