REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutá bábovka s datlovou pastou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda připravená z domácího kynutého těsta, potřená datlovou náplní, stočená do formy na bábovku, po vykynutí upečená dozlatova.


Ingredience:
400 ghladké mouky
100 gkokosové mouky
100 gtřtinového cukru
100 grozpuštěné Hery máslová příchuť
30 gčerstvého droždí
250 mlmandlového mléka
2 ksžloutky
špetka soli
bábovková forma
Hera na vymazání bábovkové formy
kokosová mouka na vysypání bábovkové formy
Na náplň:
200 gdatlové pasty
100 gHery máslová příchuť

Postup:
  1. Připravte si kvásek; ohřejte mléko, aby bylo vlažné, rozpusťte v něm dvě lžíce cukru, rozdrobte do něj droždí, nechejte odpočívat na teplém místě, za pár minut vzniknou na povrchu bubliny, kvásek je připravený
  2. Smíchejte oba druhy mouky, špetku soli a cukr, přidejte rozpuštěnou Heru, žloutky a mléko s kváskem, umíchejte hladké těsto (práci si můžete usnadnit tak, že těsto necháte zamíchat domácí pekárnu, na program Těsto, tam vám těsto v ideálních podmínkách také vykyne)
  3. Těsto nechejte kynout 1 hodinu
  4. Mezitím si připravte náplň; v hrnci rozpusťte Heru, datlovou pastu nakrájejte na menší kousky a vsypejte do teplé Hery, promíchejte a rozmačkejte vidličkou, až vznikne kompaktní hmota
  5. Vykynuté těsto rozválejte na plát dlouhý jako je průměr vaší bábovkové formy, natřete na něj datlovou pastu s Herou, zaviňte jako roládu
  6. Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte kokosovou moukou, vložte do ní připravené těsto, nechejte ještě další hodinu kynout
  7. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 45 – 50 minut.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy