REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutá bábovka s datlovou pastou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda připravená z domácího kynutého těsta, potřená datlovou náplní, stočená do formy na bábovku, po vykynutí upečená dozlatova.


Ingredience:
400 ghladké mouky
100 gkokosové mouky
100 gtřtinového cukru
100 grozpuštěné Hery máslová příchuť
30 gčerstvého droždí
250 mlmandlového mléka
2 ksžloutky
špetka soli
bábovková forma
Hera na vymazání bábovkové formy
kokosová mouka na vysypání bábovkové formy
Na náplň:
200 gdatlové pasty
100 gHery máslová příchuť

Postup:
  1. Připravte si kvásek; ohřejte mléko, aby bylo vlažné, rozpusťte v něm dvě lžíce cukru, rozdrobte do něj droždí, nechejte odpočívat na teplém místě, za pár minut vzniknou na povrchu bubliny, kvásek je připravený
  2. Smíchejte oba druhy mouky, špetku soli a cukr, přidejte rozpuštěnou Heru, žloutky a mléko s kváskem, umíchejte hladké těsto (práci si můžete usnadnit tak, že těsto necháte zamíchat domácí pekárnu, na program Těsto, tam vám těsto v ideálních podmínkách také vykyne)
  3. Těsto nechejte kynout 1 hodinu
  4. Mezitím si připravte náplň; v hrnci rozpusťte Heru, datlovou pastu nakrájejte na menší kousky a vsypejte do teplé Hery, promíchejte a rozmačkejte vidličkou, až vznikne kompaktní hmota
  5. Vykynuté těsto rozválejte na plát dlouhý jako je průměr vaší bábovkové formy, natřete na něj datlovou pastu s Herou, zaviňte jako roládu
  6. Bábovkovou formu vymažte Herou a vysypejte kokosovou moukou, vložte do ní připravené těsto, nechejte ještě další hodinu kynout
  7. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, 45 – 50 minut.
Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy