REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákové lívanečky s vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené lívanečky z květáku, vepřového masa ve vlastní šťávě, strouhaného sýra a dalších ingrediencí.


Ingredience:
350 gkvětáku
185 gvepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
150 ghladké mouky
50 gstrouhaného sýra (moravský bochník)
1,5 dlmléka
4 ksvajec
olej na smažení
voda
sůl

Postup:

1. Květák rozebereme na růžičky, dáme do horké osolené vody a vaříme téměř doměkka
2. Z konzervy oddělíme sádlo a maso se šťávou ohřejeme
3. Rozklepnutá vejce, mléko, sůl rozšleháme v hustší těstíčko, vmícháme nastrouhaný sýr, vepřové maso se šťávou a nadrobno nakrájený květák
4. Z těstíčka na oleji a sádle z konzervy usmažíme lívanečky

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy